Page 73 - 2board 25
P. 73
ri, would write: «The other residenc-
es, six to seven rooms on the ground i avli athens
floor, in a row, all very old, hovels,
some even without windows, almost special
all with walls falling apart». That is why
Avli, a space transposed from the pag-
es of Papadiamantis classics, offers an
almost cinematic environment – low
prices and a rare sense of authenticity.
The makeshift kitchen, chequered ta- Vasilis Kallidis has
blecloths and working class aura am- charted Athens’
plify the experience. | Κατεβαίνοντας culinary map.
την Αγίου Δημητρίου θα σας έρθει η Τhe essence of
μυρωδιά από τηγανητά κεφτεδάκια και his experience
ομελέτες - έτσι θα ξέρετε πως είστε έξω is revealed in
από την πόρτα της Αυλής. «Τα άλλα his book, Athens
οικήματα, εξ-επτά δωμάτια χαμόγεια, Special. | Αφού
εις γραμμήν, όλα παμπάλαια, τρώγλαι, χαρτογράφησε
άλλα χωρίς παράθυρα, όλα σχεδόν γαστρονομικά
με σαθρούς τους τοίχους» έγραφε ο historic tavernas in Athens, Dipor- παλιά Αθήνα. Δοκιμάστε πατάτες την Αθήνα, ο
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, νοικάρης to (Two Doors). Its name is accurate γιαχνί, μαυρομάτικα φασόλια, Βασίλης Καλλίδης
για χρόνια σε παρόμοιες αυλές στου – there are indeed two entrances to πικάντικη φάβα, χόρτα, σαλάτα, αποκαλύπτει τα
Ψυρρή. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η the restaurant. Once inside, it seems γόπα ή σαρδέλα ψητή και την μυστικά της στις
Αυλή: ένας χώρος βγαλμένος από τις like you have travelled back in time; καλύτερη ρεβιθόσουπα της Αθήνας. σελίδες του βιβλίου
αθηναϊκές σελίδες του Παπαδιαμάντη, try the pot-cooked potatoes, black 9 Sokratous Str. & Theatrou του Άθενς Σπεσιάλ.
που προσφέρει κινηματογραφικό eyed beans, spicy fava beans, boiled
σκηνικό, χαμηλές τιμές και μια greens, salad, roast bogue or sardine
δυσεύρετη αίσθηση αυθεντικότητας. and the best chickpea soup in Athens. 2 Karagiorgi servias str.
Η αυτοσχέδια κουζίνα και τα καρό Στο ημιυπόγειο ενός παλιού αθηναϊκού It is neither a restaurant, nor a tav-
τραπεζομάντιλα ενισχύουν την κτιρίου κρύβεται η παλαιότερη erna – it is one of Athens’ best kept
εμπειρία. 12 Aghiou Dimitriou Str., Psirri ταβέρνα της Αθήνας, το ιστορικό secrets and we thought long and hard
Δίπορτο. Ονομάζεται Δίπορτο, γιατί about whether we should write about
diporto όντως έχει δύο εισόδους. Απ’ όποια it, since it fits a limited amount of
The mezzanine of an old Athenian κι αν μπείτε, όμως, αισθάνεστε πως people. In a conventional apartment
building hosts one of the oldest and η χρονομηχανή σας μεταφέρει στην building near Syntagma, head up to


STAR

Knowing where to go is not enough – you must OF the πρέπει να ξέρεις και τι αξίζει να παραγγείλεις. Kατά τη διάρκεια
της έρευνας για το βιβλίο του, ο Βασίλης Καλλίδης δοκίμαζε
also know what is worth ordering. Vassilis Kallidis
tasted most of the dishes at every restaurant he visited, while he MENU τα περισσότερα πιάτα σε κάθε μαγαζί που επισκεπτόταν. Το
conducting research for his book. Here are some of his valuable βιβλίο μας κατευθύνει όχι μόνο στις σωστές διευθύνσεις αλλά
suggestions. | Δεν φτάνει να ξέρεις πού να πας για φαγητό· και στα πεντανόστιμα πιάτα κάθε καταλόγου.







Alio, olio & pArAdosiAko new York Furin kAzAn Έlvis
pepperoncino ινομαgeireio sAndwiches
Salmon tataki Pork cutlets
Spaghetti with cod Mousaka Pastrami Τατάκι σολομού Χοιρινά
Σπαγκέτι με Μουσακάς deli sandwich 2 Apollonos Str., μπριζολάκια
μπακαλιάρο 44A Voulis & Nikodimou Σάντουιτς Syntagma 29 Plataion Str. &
17 Porinou Str., Str., με παστράμι Leonidou
Makrygianni Syntagma 3 Sinopis Str.,
Ampelokipoi

73
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78