Page 160 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 160 - teyxos_13
P. 160
Jan-Mar | 13 NEED TO KNOW

movers & shakers

Pioneers

149 150
Stelios Hadji-Ioannou
Ο Χατζηιωάννου είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις FERRAN ADRIa
easy.com πτώσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.
Όταν ξεκίνησε την budget αεροπορική εταιρεία El Bulli, elbulli.com
Hadji-Ioannou is the gentleman responsible Εasyjet, το 1995, ο τρόπος που οι Ευρωπαίοι αντι-
for low-cost airplane tickets. When he first λαμβανόντουσαν τα αεροπορικά ταξίδια ήταν πολύ Adria dropped out of his Business Management
started easyjet, his budget airline, in 1995, διαφορετικός. Από τότε μέχρι σήμερα έχει στήσει course when he was 18 in order to travel, where he
the way Europeans approached flying was μια ολόκληρη αυτοκρατορία κάτω από την εταιρεία- ended up working as a dishwasher and assistant
very different. Since then he has built an ομπρέλα easy.com, η οποία παρέχει από ενοικία- chef at various restaurants around Spain. With his
empire under the umbrella-company easy. ση γραφείων μέχρι παραγγελίες πίτσας και φθη- devotion to endless creativity and experimentation
com, which offers everything from office νές κρουαζιέρες. Πρόσφατα άρχισε να συμμετέ- with new technologies and ingredients, which
rentals and budget cruises to ordering pizza. χει σε ένα βρετανικό think tank επιχειρηματιών, το knows almost no bounds, he has probably done
He recently started participating in the New New Enterprise Council, το οποίο έχει σκοπό την more for haute cuisine than anyone else since
Enterprise Council, a think-tank of British αναγέννηση της επιχειρηματικότητας στο Ηνωμένο the time of legendary French chefs in the 1900s.
businessmen that aims to revitalize business Βασίλειο. Αλλά πώς θα επωφεληθεί ο τουρίστας του
in the United Kingdom. But how will future μέλλοντος; Πρόσφατα, ο ευγενής πλέον, sir Stelios,
tourists benefit? Recently knighted, Sir Stelios ίδρυσε τη Fastjet, μια οικονομική αεροπορική εται-
founded Fastjet, another budget airline that ρεία που θα συνδέσει την ανεκμετάλλευτη τουριστι-
will connect the untouched African continent κά αφρικανική ήπειρο με τον υπόλοιπο πλανήτη.
with the rest of the world. If his plan works,
then travelling around Africa will be just as
easy as travelling in Europe.

His restaurant El Bulli, the Mecca of molecular PHOTO CREDIT: EXPLORA.COM
gastronomy (although he dislikes the term), may
have closed down, but will reopen in 2014 as a
creative gastronomic centre that aims to promote
haute cuisine to all corners of the earth. | Ο Adria
παράτησε τις σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων όταν
ήταν 18 χρονών για να ταξιδέψει και να δουλέψει
λαντζέρης και βοηθός μαγείρων σε ισπανικά εστι-
ατόρια. Η προσήλωσή του στην ανεξάντλητη δημι-
ουργικότητα και στο σχεδόν χωρίς όρια πειραματι-
σμό με νέες ουσίες και τεχνολογίες τον βοήθησε να
κάνει περισσότερα για την παγκόσμια haute cuisine
από οποιονδήποτε άλλον, από την εποχή των θρυ-
λικών Γάλλων σεφ του περασμένου αιώνα. Πλέον,
το elBulli, η μέκκα της μοριακής κουζίνας (ο ίδιος
σιχαίνεται τον όρο), έχει κλείσει για να ξανανοίξει
το 2014 ως δημιουργικό κέντρο γαστρονομίας, πει-
ραματισμού και εξάπλωσης της haute cuisine σε
κάθε μέρος του κόσμου.

160
   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165