Page 156 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 156 - teyxos_13
P. 156
1. Katikies hotel, a
unique luxury refuge. |
Katikies: ένα μοναδικό
πολυτελές καταφύγιο.
2. Nychteri: Vasilis
Zacharakis creates
traditional dishes with
a twist. | Ο Βασίλης
Ζαχαράκης σε ώρα
δράσης στο Νυχτέρι.
3. Koukoumavlos
is regarded one of
the country’s most
creative restaurants. |
Ο Κουκούμαβλος, από
τις πιο ευφάνταστες
κουζίνες της χώρας.
4. At Sunset you can
taste fish at its best. |
Για φρέσκο ψάρι, στο
Sunset στο Αμμούδι.

ελληνική δηµιουργική µαγειρική the unexpected; opera sounds, την ανεπανάληπτη ρετρό και Ammoudi, Oia
και στα ενδηµικά προϊόντα της Koukoumavlos wine, exceptional classy ατµοσφαιρικότητα. Οπότε Sunset
Σαντορίνης, αλλά µε σταθερή service and dishes, such as fillet of καθίστε αναπαυτικά και expect
παρουσία στις εγχώριες και beef on a bed of Santorinian fava the unexpected. Με οπερατικούς Really, there is nothing better than
παγκόσµιες διακρίσεις (Χρυσοί flavoured with summer truffle, ήχους, κρασί Κουκούµαβλος, accompanying the best linguine
Σκούφοι, Βραβεία Gourmet, chef that cannot be categorized into any υποδειγµατικό service αλλά και lobster spaghetti in the Cyclades
of the Year). Κάντε καλύτερα national cuisine. An unexpected πιάτα που δεν εντάσσονται σε – made by Mrs Margarita to her
κράτηση για µια σούπα µε φάβα, blending of flavours, each one καµιά κουζίνα, όπως το ριζότο top-secret recipe – with high
λεµόνι και µαστίχα σε κάποιο από more delicious than it sounds. βαµµένο µε πατζάρι, η µους quality local wine. All this while
τα τραπέζια της βεράντας µε την Στη διάσηµη για τις ξινοµιζήθρας αρωµατισµένη µε Oprah sits on a nearby table
πανοραµική θέα. γαστρονοµικές εξτραβαγκάντσες αρµπαρόριζα, το µοσχαρίσιο and gapes at Mr Paraskevas, the
της κουζίνα του νησιού, ο Νίκος φιλέτο σε βάση από σαντορινιά owner, struggling to recapture
-Pyrgos, ΤEL.: +30 22860 22249 Πουλιάσης δίνει νόηµα, ουσία φάβα αρωµατισµένη µε a wayward haddock with a net.
και κυρίως υπέρτατη γεύση. καλοκαιρινή τρούφα και παγωτό Fresh fish, even fresher ideas on
Fira Στα 20 χρόνια ιστορίας του ο φέτας µε µατζουράνα, όπως και the table, local island produce –
Koukoumavlos Κουκούµαβλος έχει φορέσει το παγωτό µε φασκόµηλο, σάλτσα do not miss the fried pastries with
πλείστους όσους Χρυσούς από κόκκινο λάχανο, µπαχαρικά white aubergine – timely service
At theFamous for its gastronomic Σκούφους, που τιµούν αυτήν τη και ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε and an authentic atmosphere
extravaganzas, chef Nikos Pouliasis µόνιµη πια ανατροπή της γεύσης. πιπεριά. Απροσδόκητα mix&match reminiscent of another era.
gives delectable flavour to his Κάθε τραπέζι εδώ έχει τη δική γεύσεων που τρώγονται Couleur αλλά και goût local
creations. Every table has its charm του χάρη – στη βεράντα βλέπουν απολαυστικότερα από ό,τι σερβιρισµένα µε ό,τι ορίζεται
– on the terrace the tables face the κατευθείαν το ηλιοβασίλεµα, ακούγονται στο πιο εµβληµατικό σήµερα ως σύγχρονη πολυτέλεια.
sunset, but in the 18th Century αλλά αυτά µέσα στο αρχοντικό εστιατόριο του νησιού. Πραγµατικά δεν υπάρχει τίποτα
villa they exude a classy, retro του 18ου αιώνα διαθέτουν εκείνη καλύτερο από το να συνοδεύετε
elegance. Take a seat and expect -Fira, tel.: +30 22860 23807 την καλύτερη αστακοµακαρονάδα
των Κυκλάδων µε λιγκουίνι, διά
Expect the unexpected; opera χειρός και µυστικής συνταγής της
sounds, Koukoumavlos wine, κυρα-Μαργαρίτας, µε τα ντόπια
exceptional service and dishes ανώτερης ποιότητας κρασιά του
σε ψηλά κολονάτα ποτήρια. Κι όλα
αυτά ακριβώς την ίδια ώρα που

156
   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161