Page 160 - teyxos_13
P. 160
1
η Όπρα από το διπλανό τραπέζι owner Tasos Baharidis. Do not miss Kamari ντόπια παράδοση με νέο,
χαζεύει τον κυρ Παρασκευά, out on layers of marinated tuna Nichteri δροσερό και ευρηματικό αέρα.
τον ιδιοκτήτη, που παλεύει να and guacamole served in a glass Αν προσπεράσετε τις mainstream
ψαρέψει µε µιαν απόχη κάποιον or the black as black cuttlefish ink Kamari’s best taverna leads Greek επιλογές του καταλόγου, θα
ξεστρατισµένο µπακαλιάρο. risotto served in a porcelain pot and cuisine a notch away from the βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσες,
Φρέσκο ψάρι, ακόµα φρεσκότερες greaseproof paper. Dessert fanatics beaten track. The product of όπως το αρνάκι με πουρέ
ιδέες à la table, σαντορινιές swear by the banoffee pie, but the Vassilis Zacharakis’ inspiration, ρεβιθάδας, το κοτόπουλο με
πρώτες ύλες (μη χάσετε µε τίποτα more adventurous should go for perseverance and obsession with σάλτσα από vinsanto και την
τα µπουρεκάκια της λευκής the chocolate fondue with Mexican quality, Nichteri serves traditional crème brûlée ελληνικού καφέ με
µελιτζάνας), επικαιροποιηµένο chilli – pure evil! Unpretentious local dishes with a fresh and γλυκό υποβρύχιο. Προτιμήστε
service αλλά και αυθεντικές live gourmet restaurant meets stylish inventive twist. Moving beyond τα μπροστινά τραπέζια –
εικόνες, που θυµίζουν κάτι από lounge bar by the sea. the mainstream choices, you will κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα.
ασπρόµαυρο κοσµοπολίτικο Η υψηλή και πέρα από τα find several interesting suggestions,
κινηµατογράφο. Κι όλα αυτά στερεότυπα κουζίνα θριαµβεύει such as lamb with chickpea puree, -Kamari, ΤEL.: +30 22860 33480
on the rocks, στη γηραιότερη στον Περίβολο µε lounge chicken with Vinsanto sauce and
ψαροταβέρνα (από τo 1984) παραθαλάσσια χαλαρότητα, Greek coffee crème brûlée with
στην άκρη του πιο προνοµιακού κοµψότητα, µπιτάτη τζαζ a vanilla “submarine” (vanilla-
location του νησιού. και food styling από τον σεφ- flavoured sugar paste dipped in
ιδιοκτήτη Τάσο Μπαχαρίδη. Το a glass of cold water). Go for the
-Ammoudi, Oia, ΤEL.: +30 22860 71614 ποτήρι µε µαριναρισµένο τόνο tables up front – literally by the sea.
και γκουακαµόλε σε στρώσεις ή Η καλύτερη ταβέρνα στο
Agios Giorgios, Perivolos το κατάµαυρο ριζότο µε µελάνι Καμάρι που οδηγεί την ελληνική
Seaside by Notos σουπιάς και φύλλο χρυσού, γεύση ένα κλικ πιο δεξιά από
σερβιρισµένο σε πορσελάνη και τις τουριστικές πεπατημένες.
Haute cuisine beyond stereotypes λαδόχαρτο, είναι απλώς must. Προϊόν έμπνευσης αλλά και
triumphs at Perivolos, with seaside ποιοτικής εμμονής και επιμονής
lounge relaxation, elegance, jazzy -Agios Giorgios, Perivolos, του Βασίλη Ζαχαράκη, σερβίρει
beats and food styling by chef-
ΤEL.: +30 22860 82801
Nichteri, Kamari’s best taverna
leads Greek cuisine a notch
away from the beaten track
160
η Όπρα από το διπλανό τραπέζι owner Tasos Baharidis. Do not miss Kamari ντόπια παράδοση με νέο,
χαζεύει τον κυρ Παρασκευά, out on layers of marinated tuna Nichteri δροσερό και ευρηματικό αέρα.
τον ιδιοκτήτη, που παλεύει να and guacamole served in a glass Αν προσπεράσετε τις mainstream
ψαρέψει µε µιαν απόχη κάποιον or the black as black cuttlefish ink Kamari’s best taverna leads Greek επιλογές του καταλόγου, θα
ξεστρατισµένο µπακαλιάρο. risotto served in a porcelain pot and cuisine a notch away from the βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσες,
Φρέσκο ψάρι, ακόµα φρεσκότερες greaseproof paper. Dessert fanatics beaten track. The product of όπως το αρνάκι με πουρέ
ιδέες à la table, σαντορινιές swear by the banoffee pie, but the Vassilis Zacharakis’ inspiration, ρεβιθάδας, το κοτόπουλο με
πρώτες ύλες (μη χάσετε µε τίποτα more adventurous should go for perseverance and obsession with σάλτσα από vinsanto και την
τα µπουρεκάκια της λευκής the chocolate fondue with Mexican quality, Nichteri serves traditional crème brûlée ελληνικού καφέ με
µελιτζάνας), επικαιροποιηµένο chilli – pure evil! Unpretentious local dishes with a fresh and γλυκό υποβρύχιο. Προτιμήστε
service αλλά και αυθεντικές live gourmet restaurant meets stylish inventive twist. Moving beyond τα μπροστινά τραπέζια –
εικόνες, που θυµίζουν κάτι από lounge bar by the sea. the mainstream choices, you will κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα.
ασπρόµαυρο κοσµοπολίτικο Η υψηλή και πέρα από τα find several interesting suggestions,
κινηµατογράφο. Κι όλα αυτά στερεότυπα κουζίνα θριαµβεύει such as lamb with chickpea puree, -Kamari, ΤEL.: +30 22860 33480
on the rocks, στη γηραιότερη στον Περίβολο µε lounge chicken with Vinsanto sauce and
ψαροταβέρνα (από τo 1984) παραθαλάσσια χαλαρότητα, Greek coffee crème brûlée with
στην άκρη του πιο προνοµιακού κοµψότητα, µπιτάτη τζαζ a vanilla “submarine” (vanilla-
location του νησιού. και food styling από τον σεφ- flavoured sugar paste dipped in
ιδιοκτήτη Τάσο Μπαχαρίδη. Το a glass of cold water). Go for the
-Ammoudi, Oia, ΤEL.: +30 22860 71614 ποτήρι µε µαριναρισµένο τόνο tables up front – literally by the sea.
και γκουακαµόλε σε στρώσεις ή Η καλύτερη ταβέρνα στο
Agios Giorgios, Perivolos το κατάµαυρο ριζότο µε µελάνι Καμάρι που οδηγεί την ελληνική
Seaside by Notos σουπιάς και φύλλο χρυσού, γεύση ένα κλικ πιο δεξιά από
σερβιρισµένο σε πορσελάνη και τις τουριστικές πεπατημένες.
Haute cuisine beyond stereotypes λαδόχαρτο, είναι απλώς must. Προϊόν έμπνευσης αλλά και
triumphs at Perivolos, with seaside ποιοτικής εμμονής και επιμονής
lounge relaxation, elegance, jazzy -Agios Giorgios, Perivolos, του Βασίλη Ζαχαράκη, σερβίρει
beats and food styling by chef-
ΤEL.: +30 22860 82801
Nichteri, Kamari’s best taverna
leads Greek cuisine a notch
away from the beaten track
160