Page 155 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 155 - teyxos_13
P. 155
23

Oia εστιατορίου στην Οία. Αφήστε τη Pyrgos 4
1800 βεράντα µε τη συγκλονιστική θέα Selene Restaurant
για τους πρωτάρηδες και πάρτε την terrace tables with a panoramic view.
If you have high expectations then επιλογή των βετεράνων θαµώνων When you taste Selene’s dishes, you Αν δεν υπήρχε, οι Σαντορινιοί
you have come to the right place; του. Αυτών που γνωρίζουν ότι στο will understand what Konstantina θα έπρεπε να εφεύρουν ένα.
1800 is the most sophisticated 1800 η καλύτερη θέα περιµένει Faklari (inventive chef) and Giorgos Όταν µιλάμε για το Σελήνη, δεν
and award-winning restaurant εντός. Πρόκειται άλλωστε για Hatzigiannakis (creative and µπορούμε παρά να το κάνουμε µε
on the island. Housed in a typical το εστιατόριο που στεγάζεται restless owner) mean by an abstract παχιά λόγια. Περιορίστε όµως τις
Santorinian captain’s house σε ένα γνήσιο καπετανόσπιτο approach to local cuisine. At a new υπερβολές µόνο στις περιγραφές
that dates from 1845, architect, του 1845, αναπαλαιωµένο από location since 2010, the medieval και στα επιφωνήµατα απόλαυσης,
restorer, member of the Slow Food τον ίδιο τον Γιάννη Ζαγγελίδη village of Pyrgos, Selene always γιατί όταν γευτείτε τα πιάτα του
International organisation and -αρχιτέκτονα, αναστηλωτή, µέλος casts a novel glance on creative θα καταλάβετε τι σηµαίνει η
restaurant owner Giannis Zaggelides του παγκόσµιου οργανισµού Greek cuisine and Santorini’s κατά Κωνσταντίνα Φάκλαρη (η
restored the building with authentic slow food αλλά και ιδιοκτήτη local produce, while always being σεφ) και Γιώργο Χατζηγιαννάκη
vintage furnishings and decorated του 1800-, µε αυθεντικά έπιπλα recognised with domestic and (ο δηµιουρικός και πάντα
the bookshelves with rare books on εποχής, περίτεχνους καθρέφτες international distinctions. Indulge ανήσυχος ιδιοκτήτης) αφαιρετική
Santorini. Snuggle into the antique και σπάνιες πρωτότυπες εκδόσεις in a bowl of soup with fava beans, προσέγγιση της ντόπιας κουζίνας.
sofas and savour your Black Angus για τη Σαντορίνη στα ράφια της lemon and mastic on one of the Σε ολοκαίνουργια διεύθυνση από
veal served with cannelloni stuffed βιβλιοθήκης του. Βουλιάξτε το 2010, στο µεσαιωνικό χωριό του
with broccoli, rocket, warm graviera στους καναπέδες-αντίκα του Πύργου, πάντα µε νέα µατιά στην
cheese foam and mushroom sauce. και, αν είστε τυχερός, µαζί µε
Simply irresistible. το Black Agnus µοσχαράκι σας, 155
Υψηλές γαστρονοµικές που συνοδεύεται µε κανελόνια
προσδοκίες; Βρίσκεσαι στο σωστό γεµιστά µε µπρόκολο, ρόκα, ζεστό
µέρος. Το 1800 είναι απλώς αφρό γραβιέρας και σάλτσα από
ο πιο sophisticated και ο πιο µανιτάρια (όλη η κουζίνα γυρίζει
πολυβραβευµένος χώρος εστίασης γύρω από τη Μεσόγειο µε στοιχεία
του νησιού. Δύο Χρυσοί Σκούφοι, όµως µοριακής κουζίνας), θα
µία διάκριση από το περιοδικό απολαύσετε και τον ιδιοκτήτη του
Gourmet της Ελευθεροτυπίας» αυτοπροσώπως να σας µιλάει για
αλλά και το πρώτο βραβείο για την Ιστορία του νησιού – και ίσως
την κάβα του από την εφηµερίδα και για την αβάσταχτη ελαφρότητα
Αµπελοτόπι είναι τα µετάλλια στο της κοµψότητας της γεύσης.
στήθος αυτού του αισθησιακού
-Oia, ΤEL.: 22860 71800
   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160