Page 152 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 152 - teyxos_13
P. 152
09
1

Skala Patmos better place than Leonidas. The
Vegghera spacious patio overlooks the sea
From the traditional tavernas to the elegant and the Koumaro forest, providing
With a ten-year presence on the restaurants of the island, that have raised the the ideal setting for classic Greek
island’s gastronomic map, Patmian bar of creative cuisine, the food on the Island of cooking. With over 20 years of
owner and chef Giorgos Grillis Revelation is indeed a true revelation. experience, this restaurant offers
offers creative dishes inspired seafood selections, such as fresh fish,
by French and Mediterranean Από τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια, lobster, shrimp and crayfish served
traditions enriched with Greek που θέτουν τον πήχη της ευφάνταστης μαγειρικής ολοένα και with seasonal vegetables from local
touches. Located in the village of ψηλότερα, το φαγητό εδώ είναι πραγματική αποκάλυψη. producers. Do not be surprised if
Skala and boasting a charming view you see waiters running out of the
of the port of Patmos, Vegghera is για την ευρηματική κουζίνα της Κομψό, αυθεντικό, με ευρηματική kitchen with flaming dishes on their Vegghera(1), Petra Hotel (1), Benetos Restaurant(2)
renowned for its inventive cuisine με φρέσκες πρώτες ύλες από ματιά πάνω σε κλασικά trays – the house special is saganaki
made with fresh, local produce from την οικογενειακή φάρμα. Μην μεσογειακά πιάτα, το εστιατόριο flambé, flamed fried cheese.
the family farm. It is no coincidence παραλείψετε τη σπεσιαλιτέ της, που έφτιαξε ο Μπενέτος Η αυλή του Λεωνίδα που βλέπει
Vegghera has received the σολομό σε ξύλο τριανταφυλλιάς. Ματθαίου δε μοιάζει με όλα στη θάλασσα και το δάσος του
prestigious Toque d’Or award. Do τα άλλα. Το φιλέτο λαβράκι Κουμαρό γίνεται το ιδανικό
not miss out on the house special: -Skala, ΤEL.: 22470 32988 en pappiotte (μαγειρεμένο setting για να απολαύσετε
salmon smoked on rosewood. μέσα σε χαρτί), σερβιρισμένο ελληνική κουζίνα και να ζήσετε
Με δέκα χρόνια παρουσίας στο Sapsila με καραμελωμένα κρεμμύδια την απόλυτη εμπειρία ταβέρνας.
γαστρονομικό χάρτη του νησιού, Benetos Restaurant και ζουλιέν λαχανικών είναι Με 20 χρόνια εμπειρίας,
ο Πάτμιος ιδιοκτήτης και σεφ η επιτομή του καλοκαιριού. προσφέρει φρέσκο ψάρι, αστακό,
Γιώργος Γρύλλης, δημιουργεί It is clear from the first few minutes Χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα γαρίδες και καραβίδες μαζί με
πιάτα εμπνευσμένα από τη that Benetos is a restaurant υλικά από τον οργανικό κήπο εποχιακά λαχανικά από τοπικούς
Γαλλία και τη Μεσόγειο με unlike any other. Owner and chef τους, δεν είναι τυχαίο που παραγωγούς. Μην εκπλαγείτε
ελληνικές πινελιές. Στη Σκάλα, Benetos Matthaiou has created a celebrities όπως ο Tom Hanks, αν οι δίσκοι των σερβιτόρων...
με σαγηνευτική θέα στο λιμάνι, chic and unpretentious space that o Valentino, o Giorgio Armani, πάρουν φωτια, διότι η σπεσιαλιτέ
η Vegghera, βρεβευμένη με offers inventive takes on classic αλλά και σημαντκοί πολιτκοί και εδώ είναι σαγανάκι flambé.
Χρυσό Σκούφο, είναι γνωστή Mediterranean dishes. The grouper επιχειρηματίες το έχουν κατά
fillet en pappiotte, (cooked in καιρούς προτιμήσει. -Koumaria, ΤEL.: 22470 33232
152 paper) served with caramelized
onions and julienne vegetables is -Sapsila, ΤEL.: 22470 33089
the epitome of summer. Using only
the freshest ingredients from their Koumaria
organic garden, it is no wonder Taverna Leonida
international celebrities such as
Tom Hanks, Valentino and Giorgio For the quintessential taverna
Armani, as well as politicians and experience on Patmos, there is no
business tycoons, have eaten here.
   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157