Page 164 - teyxos_13
P. 164
SPAIN The Spanish acquisition | Ισπανική κυριαρχία

Rosa Maria Esteva When the hotel Omm opened in 2003, it was Όταν άνοιξε το Omm, το 2003, ανακηρύχθηκε αμέ-
quickly proclaimed one of the most eye-catching σως το πιο εντυπωσιακό και αρχιτεκτονικά καινο-
Photographer Kerstin zu Pan and architecturally innovative edifices to be built in τόμο κτίριο των τελευταίων δεκαετιών στη συνοι-
Writer Erik Andersen Barcelona’s Eixample district in decades. That’s no κία Eixample της Βαρκελώνης. Αυτό δεν είναι λίγο,
small accomplishment given that it’s just a block δεδομένου του ότι βρίσκεται μόλις ένα τετράγωνο
164 away from Gaudi’s La Pedrera. Rosa Maria Esteva’s μακριά από την La Pedrera του Gaudi. Η καριέρα
business life began when she was in her forties. της Rosa Maria Esteva ξεκίνησε αφού πάτησε τα
She started a career simply by going with what 40, όταν έκανε αυτό που ήξερε – να κάνει τους άλ-
she knew –making people feel comfortable. Her λους να νιώθουν άνετα. Άνοιξε το πρώτο της εστια-
first restaurant, El Mordisco, opened in 1987. Her τόριο, το El Mordisco, το 1987 με συνέταιρο τον γιο
partner in the venture was her son Tomas Tarruella, της Tomas Tarruella και μαζί σύστησαν τον όμιλο
and together they formed Grupo Tragaluz, which Tragaluz, που τώρα έχει συνολικά 16 εστιατόρια και
now has 16 restaurants and some 700 employees. απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους. Η Esteva
Esteva understands the benefits of working with a ξέρει καλά τα οφέλη των καλών συνεργατών και
solid team of experts and partners. And yet, when it συνεταίρων. Κι όμως, όταν ήρθε η ώρα να δοκι-
came time to try her hand at a hotel, Esteva decided μάσει τις δυνάμεις της στα ξενοδοχεία, προτίμησε
she wanted to do it alone. Though she’s created her να προχωρήσει μόνη της. Αν και είχε φτιάξει τη δι-
own gastro-empire, Esteva wanted the restaurant κή της αυτοκρατορία εστίασης, ήθελε το εστιατό-
at Omm to have its own identity, so she hired the ριο στο Omm να έχει ξεχωριστή ταυτότητα κι έτσι
Roca brothers of the famous El Celler de Can Roca προσέλαβε τους αδελφούς Roca από το περίφημο
(with three Michelin stars) to create Moo, now one El Celler de Can Roca (τρία αστέρια Michelin) για
of Barcelona’s hottest spots for lunch and dinner. να φτιάξει το Moo, σήμερα ένα από τα πιο hot μέ-
Beyond the local buzz, it also boasts its own Michelin ρη της Βαρκελώνης για φαγητό. Πέρα από φήμη
star. Such notables as Placido Domingo and bad- έχει κατακτήσει και ένα αστέρι Michelin. Ανεξαρ-
boy Spanish fashion designer David Delfin have τήτως όλως των υπολοίπων, στην ουσία αυτό που
designed the plates at Moo, all of which are signed. θέλει η Esteva δεν είναι το ξενοδοχείο της να είναι
Rather than pitching the hotel as the right place to το κατάλληλο μέρος για να μείνεις στην πόλη, αλ-
“stay” in the city, Esteva says Omm is “a great place λά «ένα υπέροχο μέλος για να ζήσεις με τους αν-
to come live with the people of Barcelona.” θρώπους της Βαρκελώνης».

Sections of the facade peal back like pages of a book about to reveal the story of the rooms inside
Η πρόσοψη θυμίζει σελίδες έτοιμες να γυρίσουν για να διαβάσεις την ιστορία των δωματίων
   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169