Page 163 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 163 - teyxos_13
P. 163
The Warm Welcome | Φιλοξενία στα άκρα

After spending two years at cooking and hotel Έπειτα από δύο χρόνια σε σχολή μαγειρικής και Hollmann’s
school, followed by managements training, the τουρισμού, που ακολούθησε εκπαίδευση σε portfolio ranges
then 23-year-old Hollmann took a job at the management, ο τότε 23άχρονος Hollmann ανέ- from the four-
newly opened Hotel Hafen Hamburg. His boss, λαβε μια θέση στο νέο Hotel Hafen Hamburg. Ο star The George
the entrepreneur Willi Bartels, gave him an επιχειρηματίας Willi Bartels του έδωσε ασυνή- to the hostel-
unusual amount of freedom, and the newcomer θιστη ελευθερία και ο νέος υπάλληλος άδραξε like Superbude.
seized the opportunity –just a year later, at 24, την ευκαιρία – σε έναν μόλις χρόνο έγινε ο νε- He loves extremes
he became the youngest hotel director in all of ότερος διευθυντής ξενοδοχείου στη Γερμανία. and opposites
Germany. So, absorbing all that there was to Για 15 χρόνια αφομοίωνε ό,τι μπορούσε να μάθει
learn, and running the Hotel Hafen Hamburg και διοικούσε το Hotel Hafen Hamburg σαν να
as if it were his own, he stayed there for over ήταν δικό του. Αλλά φυσικά δεν ήταν. Έτσι, στα
15 years. But, of course, the hotel was not his 40ά γενέθλιά του έφυγε για να πραγματοποιήσει
own. So, for his 40th birthday, he left the hotel το όνειρό του να γίνει αφεντικό του εαυτού του.
and set off to realize his dream of becoming his Έπειτα από 26 χρόνια, ο Hollmann βαδίζει στα
own boss. Now, some 26 years later, Hollmann χνάρια του μέντορά του, ενθαρρύνοντας και δί-
follows in his mentor’s footsteps by encouraging νοντας διευρυμένες ευθύνες σε νέα ταλέντα που
and giving broad responsibilities to the young εργάζονται κοντά του. Με πέντε ξενοδοχεία στο
talent who work with him. With five properties Αμβούργο (το Gastwerk, δύο 25hours Hotels, το
in Hambourg alone –Gastwerk, two 25hours The George και το Superbude) και δύο ακόμη
Hotel Hamburg, The George and Superbude- 25hours στη Φρανκφούρτη, ο Hollmann έχει κα-
and two more 25hours in Frankfurt, the always- ταξιωθεί στο χώρο της φιλοξενίας. Η αυτοκρατο-
dapper, ever-distinguished Hollmann is solidly ρία του πρόκειται σύντομα να επεκταθεί και εκτός
established in the German lodging scene. But his συνόρων με νέα 25 hours σε Βιέννη και Ζυρί-
empire is soon to expand across borders with χη. Με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Gastwerk, ο
additional 25hours being developed in Vienna and Hollman θέλησε να φτιάξει κάτι τελείως κόντρα
Zurich. With his first hotel, Gastwerk, Hollmann στην ομοιομορφία που επικρατούσε στο hoteling
wanted to create something that was a complete της περιοχής του. Δεν αποτελεί έκπληξη που το
contrast to a hotel scene where everything had πορτφόλιό του περιλαμβάνει από το τετράστερο
started to look the same. It’s not surprising that The George μέχρι το τύπου hostel, Superbude.
Hollmann’s portfolio ranges from the four-star Έλκεται από τις ακραίες αντιθέσεις. Πέρα όμως
The George to the hostel-like Superbude. He από αυτό, το βασικό ενδιαφέρον του είναι το μέλ-
loves extremes and opposites. But beyond that, λον. Μετά τα εγκαίνια των ξενοδοχείων του σε
the real concern for Kai Hollmann may simply Βιέννη και Ζυρίχη, δεν θέλει να πάει κατευθεί-
be this: What’s next? After the openings ahead αν σε κάποιο άλλο project. Είναι μάλλον ώρα για
in Vienna and Zurich, he doesn’t want to jump μια ανάσα, όπως λέει. Ίσως να είναι και η ώρα
straight into another project. Rather, he says, να αναλογιστεί όσα έχει πετύχει. Το Gastwerk
it’s time for a breather. Perhaps there might πρόσφατα γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του, τα άλ-
even be some time to reflect on all that he’s λα ξενοδοχεία προχωράνε καλά, ενώ στην πο-
accomplished. Gastwerk recently celebrated its ρεία ο ίδιος κατάφερε να αποσπάσει και μερικά
10th anniversary; the other properties are going σημαντικά βραβεία. Ένα είναι βέβαιο, όμως: ο
strong; He even managed to pick up a couple Hollmann δεν μένει στο παρελθόν. Δοκιμάζει δι-
of highly esteemed awards along the way. One αρκώς καινούργια πράγματα: πειραματίζεται με
thing is certain, however: Hollmann is not rooted την εισαγωγή iPads στα ξενοδοχεία του – κά-
in the past. He is experimenting with introducing τι που βλέπει με σκεπτικισμό. Για την ακρίβεια,
iPads into his hotels –something he views with a έχει ξεκινήσει μια συνειδητή προσπάθεια να
skeptical eye. In fact, he has started a conscious εξορίσει κάθε μορφή τεχνολογίας στο Gastwerk
movement to ban any technology at Gastwerk που θεωρεί μη φιλική. Αντί για pay-TV θέλει να
that he deems as unfriendly. Instead of pay-TV, εγκαταστήσει DVD players. Έτσι, οι φιλοξενού-
he wants to install DVD players. That way the μενοι θα μπορούν να επιλέξουν DVD από τη βι-
guests can choose from the DVD library in the βλιοθήκη στο lobby ή ακόμη και από αυτά που
lobby or on the shelves of their suites. “That’s θα βρίσκονται σε ράφια στις σουίτες. «Έτσι ήταν
how it used to be” he says. “And that was actually παλιά» λέει. «Και ήταν αρκετά καλά, δεν ήταν;»
quite nice, wasn’t it?”

With several properties in Hambourg and Frankfurt, Hollmann is established in the German lodging scene
Με επτά συνολικά ξενοδοχεία, ο Kai Hollmann είναι κυρίαρχος παίκτης της γερμανικής φιλοξενίας

163
   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168