Page 102 - teyxos_13
P. 102
Α Athens insider's guide

27 > THE EXPERT > SAVE THE DATE > GREAT DATES > THE DISCOVERY > 2BOARD PICKS > TASTE FRONT > CHECK IN > CITY WALKS
> STREET DETAIL > RISING STAR > WHERE TO GO NEXT > ATHENS ON A BUDGET > MEDICAL TRAVEL > THE SOURCEBOOK

Greece in a bottle

Ouzo: a four letter-word that captures the essence of a country and the NIKOS TSIROS/DIGITAL STUDIO LIBERIS
powerful flavor of an enduring tradition. | Τα τέσσερα γράμματα της λέξης ούζο
φυλακίζουν και ταξιδεύουν το άρωμα και την ένταση μιας παράδοσης αιώνων.

N eat or diluted with water, but always served in a small glass, it is found Σκέτο ή αραιωμένο με νερό, αλλά πάντα σε μικρό ποτήρι, συνοδεύει
as an accompaniment to seafood meze in traditional tavernas and tradi- θαλασσινούς μεζέδες σε καφενεία και ταβερνάκια πλάι στο κύμα.
tional ouzeries by the sea. This emblematic aniseed-flavoured alcoholic Αυτό το εμβληματικό ποτό με βάση το γλυκάνισο και το αλκοόλ
drink has travelled enormous distances in time, through numerous secret recipes έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις στο χρόνο, με όχημα μυστικές συνταγές
and distillations, to become the intoxicating quintessence of the Greek summer. και αποστάξεις, για να γίνει το μεθυστικό συνώνυμο του ελληνικού
(Ouzo Dyramos, Ouzo Varvagianni, Ouzo Pitsiladi, Ouzo Samara, Ouzo Mini καλοκαιριού. (Ούζα: Δύραμος, Βαρβαγιάννη, Πιτισλάδη, Μυτιλήνης
Mytilinis, Ouzo Babajim, Ouzo 12 (Dodeka ), Ouzo 5 Tetteris) Σαμαρά, Μίνι Μυτιλήνης, Μπαμπατζίμ, 12, Τέττερης)

102 * Cordial thanks to Wine & Spirits Gallery by Ilias Anthidis who offered the ouzos
   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107