Page 58 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 58 - teyxos_13
P. 58
Α Athens insider's guide

11 > THE EXPERT > 2BOARD PICKS > ATHENS ON A BUDGET > CHECK IN > NEWS FLASH > STREET DETAIL > WHERE TO GO NEXT
> SAVE THE DATE > THE DISCOVERY > A DAY IN THE MUSEUM > GREAT DATES > INTERVIEW > CITY WALKS > THE SOURCEBOOK

Tasteful arrivals

Three new arrivals enhance Athens' gastropolitan flair. | Τρεις αφίξεις
ενισχύουν το κοσμοπολίτικο άρωμα της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής.

CHATZIS

64, Panepistimiou St., +30 210 3222647, chatzis.gr
The bustling sidewalk of Panepistimiou Avenue is the new home of legendary, Thessaloniki-based
patisserie, Chatzis. Its gleaming displays are bursting with its celebrated Oriental desserts, cream pies,
halvas, ice creams and superb dairy products from buffalo milk. The spacious bar is perfect for speedy
shots of aromatic coffee. | Στο πολύβουο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, στην κάθοδο προς την Ομόνοια,
άνοιξε το νέο ζαχαροπλαστείο Χατζής. Σε ένα στενόμακρο κατάστημα, οι απαστράπτουσες βιτρίνες είναι γε-
μάτες με τα εκ Θεσσαλονίκης διάσημα ανατολίτικα γλυκά, μπουγάτσες, χαλβάδες, παγωτά, γαλακτοκομι-
κά από βουβαλίσιο γάλα. Highlight, η άνετη μπάρα για γρήγορη στάση απόλαυσης ενός αρωματικού καφέ.

ESSENSE RIGHT PHOTO: VASILIS MAKRIS
28, Adrianou St. & Dragoumi, 1st floor,
Kifissia, +30 210 6233900 IL BUCO RESTAURANT
Following his successful tenure at the hotel Grand
Bretagne, chef Christos Markopoulos heads In the heart of the city's historical centre ilbuco.gr) | Στον τρίτο όροφο ενός κομψού
towards the heart of the northern suburbs to and perched on the third floor of an elegant νεοκλασικού του 1900 στην καρδιά του
infuse classic Greek recipes with a contemporary, neoclassical building that dates from 1900, ιστορικού κέντρου, οι αρχιτέκτονες Δημήτρης
creative flair (fresh artichokes stuffed with prawn architects Dimitris and Dionysis Sotovikis και Διονύσης Σωτοβίκης δημιούργησαν έναν
salad or cockerel marinated in aged red wine have created an elegant new restaurant. κομψό και φιλόξενο χώρο. Οι καρέκλες-
served with traditional noodles). Experimenting Antique chairs from the Avissinias square αντίκα από τα παλαιοπωλεία της πλατείας
with international flavours, here you will also find flea market and minimal lacquer tables Αβυσσηνίας και τα μίνιμαλ λακαριστά
the best moules frites (the celebrated Belgian dish underline the harmonious black and τραπέζια δένουν αρμονικά στο ασπρόμαυρο
of steamed mussels and French fries). | Ο chef white background, setting the scene for φόντο, προϊδεάζοντας για μια εξεζητημένη
Χρήστος Μαρκόπουλος, μετά την επιτυχημένη a sophisticated gastronomic experience. γαστρονομική εμπειρία. Εδώ, οι aficiona-
θητεία του στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, Italian cuisine lovers will savour Antonio di dos της ιταλικής κουζίνας θα απολαύσουν
ανηφόρισε στην καρδιά των βορείων προαστίων Cesaria's exceptional creations and authentic τις εξαίσιες δημιουργίες του Antonio di Ce-
για να αναβιώσει κλασικές ελληνικές συνταγές traditional recipes made with products saria, με υλικά κατευθείαν από την Ιταλία
με σύγχρονο δημιουργικό τρόπο (π.χ. φρέσκιες imported directly from Italy. (18 Sarri & και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές από
αγγινάρες γεμιστές με γαριδοσαλάτα ή κόκκορα 2, Sachtouri St., Psirri, +30 210 3219388, την ευρύτερη περιοχή Romano-Laziale.
μαριναρισμένο σε παλαιωμένο κόκκινο κρασί
με χυλοπίτες) και να πειραματιστεί με πιάτα της
διεθνούς κουζίνας. Εδώ σερβίρουν τις καλύτερες
moules frites (την παραδοσιακή βέλγικη συνταγή
με αχνιστά μύδια και πατάτες τηγανητές).

58
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63