Page 116 - 2board38 low

 

 

 

 

 

Page 116 - 2board38 low
P. 116
THE Παράλληλα με τη διοργάνωση του AMORGOS' FESTIVALS
TASTE Authentic Big Blue, θα διεξαχθεί BY DIMITRIS ROUSOUNELOS
και το Amorgos Gastronomy Week,
AMORGOS αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα THE PANIGIRIA (OR LOUKOUMI AND PSIMENI DADITSIOS NIKOS, DIMITRIS ROUSOUNELOS
GASTRONOMY WEEK τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομική TRADITIONAL FESTIVALS) RAKI. | ΤΑ ΠΑΝΗΓΎΡΙΑ ΤΗΣ
WILL UNVEIL THE κουλτούρα του νησιού. Στο πλαίσιο του OF AMORGOS ARE SOME ΑΜΟΡΓΟΎ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΠΙΟ
CULINARY CUSTOMS event και με τη συμμετοχή κορυφαίων OF THE MOST FAMOUS IN ΟΝΟΜΑΣΤΆ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ.
OF THE ISLAND’S προσωπικοτήτων από το χώρο της THE AEGEAN. RELIGIOUS ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΈΣ ΓΙΟΡΤΈΣ ΜΕ
CUISINE. ΤΟ AMORGOS γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθεί CELEBRATIONS WITH GREAT ΜΕΓΆΛΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ ΚΑΙ
GASTRONOMY WEEK Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη, TRADITIONS AND THE ΠΛΉΘΟΣ ΚΌΣΜΟΥ. ΣΤΟΥΣ
ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙ ΤΑ με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον PARTICIPATION OF CROWDS OF ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ
ΓΕΥΣΤΙΚΆ ΈΘΙΜΑ της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά PEOPLE. MOST VISITORS ARE ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΤΑΤΑΤΟ, ΞΥΔΑΤΟ,
ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΉΣ της Αμοργού, διήμερη γιορτή κρασιού MAINLY OFFERED PATATATO, ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ, ΠΑΣΤΕΛΙ,
ΚΟΥΖΊΝΑΣ. στο λιμάνι στα Κατάπολα με δώδεκα XIDATO, XEROTIGANA, PASTELI, ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΗ ΡΑΚΗ.
καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα
Words by ADONIS KIRIKOS και αναπαράσταση της μεγάλης γιορτής
του νησιού, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο
Amorgos Gastronomy Week will run ανήμερα της γιορτής της Αγ. Παρασκευής,
parallel to the Authentic Big Blue 2017, στις 26 Ιουλίου, με καλεσμένο σεφ τον
presenting and promoting the local Αλέξανδρο Παπανδρέου. Συμπαραστάτες
products and the island’s culinary και συνδιοργανωτές στη φιλόδοξη αυτή
culture. As part of the event, top προσπάθεια είναι ο Δήμος Αμοργού και
celebrities of the world of gastronomy η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που θα
will participate in the Gastronomy είναι και η Γαστρονομική Περιφέρεια της
Conference in Aegiali which will focus Ευρώπης για το 2019.
on the character and the future of the
Cycladic cuisine, especially that of
Amorgos. The event also includes a
two-day wine festival at the harbour
of Katapola with twelve participating
wineries from all over Greece and a
reenactment of the great feast that takes
place every year on July 26th, the name
day of St Paraskevi, with Alexandros
Papandreou as the Guest Chef.
Supporters and co-organizers in this
brave endeavour are the Municipality of
Amorgos and the Prefecture of Southern
Aegean, which is also the European
Region of Gastronomy for 2019.

116
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121