Page 100 - 2board38 low

 

 

 

 

 

Page 100 - 2board38 low
P. 100
GOOD
MORNING GREECE!

KOULOURI IS THE NUTRIENT OF ΤΗΕ AUTHENTIC
GREEK BRE AKFAST. | TO ΚΟΥΛΟΎΡΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ K ΛΕΙΔI
ΤΟΥ Α ΛΗΘΙΝΟΥ Ε Λ ΛΗΝΙΚΟΎ ΠΡΩΙΝΟΎ.

A delicious warm Koulouri Thessalonikis, sprinkled with sesame. You can find that type in all
the bakeries, but street vendors sell the best; their koulouria are thinner, a little crunchier and
slightly sweeter. Υou can also buy a small triangle cheese to accompany your koulouri, but for
Sunday’s breakfast, an Aegean island graviéra (local variety Gruyère cheese) is so much better!
Ένα ζεστό κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμάτο σουσάμι το βρίσκετε σε όλους τους φούρνους,
αν και τα καλύτερα τα πωλούν οι κουλουράδες του δρόμου - είναι πιο λεπτά, τραγανά
και ελαφρώς πιο γλυκά. Στο δρόμο για τη δουλειά θα αγοράσετε κι ένα τριγωνικό τυράκι
για να συνοδέψετε το κουλούρι σας, αλλά για το κυριακάτικο πρωινό μια γραβιέρα του
Αιγαίου είναι ό,τι πρέπει. Και με ένα φλιτζάνι καφέ, η μέρα γίνεται ευδαιμονία.

CHRISTOS DRAZOS
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105