Page 126 - 2board31
P. 126
0ct-Dec | 15 Material world Greek treasures
the sustainables
Earth diamonds PRODUCTS
In the effort to promote the qual- Στην προσπάθεια ανάδειξης των The authentic Chios Mastiha, Zagora apples,
ity of greek products, local coop- ποιοτικών ελληνικών προϊόντων source of local Mytilene select cheeses and
eratives play a leading role, with πρωταγωνιστές είναι και οι τοπικοί taste tradition. | η Kozani Krokos perpetuate a
Protected Designations of Origin συνεταιρισμοί με Προϊόντα αυθεντικη πηγη τησ centuries old heritage of taste
Products and choice raw ingredi- Προστατευόμενης Ονομασίας τοπικησ, γευστικης with organic contributions to
ents, that play a fundamental role Προέλευσης και εκλεκτές πρώτες παραδοσησ. the modern diet. | H μαστίχα
in the mediterranean diet. ELTHA ύλες, που παίζουν βασικό ρόλο στη Χίου, τα μήλα Ζαγορίου, τα
company, originating from Kav- σωστή μεσογειακή διατροφή. Η εκλεκτά τυριά Μυτιλήνης
ala, is known for its select Thasos εταιρεία ΕΛΘΑ, με καταγωγή από και ο κρόκος Κοζάνης
throuba olives and Thassos ol- την Καβάλα, είναι γνωστή για την διαιωνίζουν μια γευστική και
ive oil. From Aigio, comes Eliki εκλεκτή ελιά θρούμπα της Θάσου βιολογική παρακαταθήκη
olive oil and VOSTIZZA quali- και το ελαιόλαδο Thassos. Από το αιώνων στη σύγχρονη
ty raisins, from Zakynthos extra Αίγιο προμηθευτείτε το ελαιόλαδο διατροφή.
virgin cold pressed olive oil, as its Eliki και τη σταφίδα ποιότητας
made in Lykoudi, and authentic VOSTIZZA, από τη Ζάκυνθο
edible olives can be enjoyed from έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πρώτης
the Mytilene cooperative. ψυχρής ψύξης, όπως παράγεται
An important pillar of greek gas- στο Λυκούδι, ενώ αυθεντικές
tronomy is the local cheeses, such βρώσιμες ελιές απολαμβάνετε και
as Mytilene feta, and Naxos gruyere από το Συνεταιρισμό Μυτιλήνης.
(P.D.O.) from the Naxos Union Σπουδαίος πυλώνας της
of Agricultural Cooperatives (26 ελληνικής γαστρονομίας είναι
members), which also cultivates και τα τοπικά τυριά, όπως η φέτα
the well-known potato. The list Μυτιλήνης αλλά και η γραβιέρα
would be incomplete without Chios Νάξου (Π.Ο.Π.) από την Ένωση
Mastiha (P.D.O.) and the range of Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου
products made by its growers on (26 μέλη-συνεταιρισμούς), η οποία
the island, Kozani Krokos with its ασχολείται και με την καλλιέργεια
international consumption over της πασίγνωστης πατάτας. Από
the centuries and also the Zagora τη λίστα δεν θα μπορούσαν να
Farming Cooperative of Pilio, that λείπουν η μαστίχα Χίου (Π.Ο.Π)
is defining the greek apple story, και η ποικιλία των προϊόντων της
with its Starking Delicious vari- από τους μαστιχοπαραγωγούς
ety and is included as one of the του νησιού, ο κρόκος Κοζάνης
three model cooperatives of Eu- με τη διεθνή κατανάλωση ανά
rope. Also, the Agricaltural Co- τους αιώνες, αλλά και ο Αγροτικός
operatives' Union Aeghion (AC- Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου,
UA), that is the major company ο οποίος γράφει την ιστορία
for the processing and export of του ελληνικού μήλου με την
the famous Corinthian Raisin in ποικιλία Στάρκιν Ντελίσιους
Europe and other countries, while και συγκαταλέγεται στους τρεις
also exporting 90% of the supe- πρότυπους συνεταιρισμούς της
rior quality "VOSTIZZA P.D.O." Ευρώπης. Επίσης, με τη σειρά
της, η Παναιγιάλειος Ένωση
126 Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.), η οποία
αποτελεί την κύρια εταιρεία
επεξεργασίας και εξαγωγής της
περίφημης Κορινθιακής Σταφίδας
στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες,
ενώ εξάγει περίπου το 90% της
ανώτερης ποιότητας VOSTIZ-
ZA P.D.O.
the sustainables
Earth diamonds PRODUCTS
In the effort to promote the qual- Στην προσπάθεια ανάδειξης των The authentic Chios Mastiha, Zagora apples,
ity of greek products, local coop- ποιοτικών ελληνικών προϊόντων source of local Mytilene select cheeses and
eratives play a leading role, with πρωταγωνιστές είναι και οι τοπικοί taste tradition. | η Kozani Krokos perpetuate a
Protected Designations of Origin συνεταιρισμοί με Προϊόντα αυθεντικη πηγη τησ centuries old heritage of taste
Products and choice raw ingredi- Προστατευόμενης Ονομασίας τοπικησ, γευστικης with organic contributions to
ents, that play a fundamental role Προέλευσης και εκλεκτές πρώτες παραδοσησ. the modern diet. | H μαστίχα
in the mediterranean diet. ELTHA ύλες, που παίζουν βασικό ρόλο στη Χίου, τα μήλα Ζαγορίου, τα
company, originating from Kav- σωστή μεσογειακή διατροφή. Η εκλεκτά τυριά Μυτιλήνης
ala, is known for its select Thasos εταιρεία ΕΛΘΑ, με καταγωγή από και ο κρόκος Κοζάνης
throuba olives and Thassos ol- την Καβάλα, είναι γνωστή για την διαιωνίζουν μια γευστική και
ive oil. From Aigio, comes Eliki εκλεκτή ελιά θρούμπα της Θάσου βιολογική παρακαταθήκη
olive oil and VOSTIZZA quali- και το ελαιόλαδο Thassos. Από το αιώνων στη σύγχρονη
ty raisins, from Zakynthos extra Αίγιο προμηθευτείτε το ελαιόλαδο διατροφή.
virgin cold pressed olive oil, as its Eliki και τη σταφίδα ποιότητας
made in Lykoudi, and authentic VOSTIZZA, από τη Ζάκυνθο
edible olives can be enjoyed from έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πρώτης
the Mytilene cooperative. ψυχρής ψύξης, όπως παράγεται
An important pillar of greek gas- στο Λυκούδι, ενώ αυθεντικές
tronomy is the local cheeses, such βρώσιμες ελιές απολαμβάνετε και
as Mytilene feta, and Naxos gruyere από το Συνεταιρισμό Μυτιλήνης.
(P.D.O.) from the Naxos Union Σπουδαίος πυλώνας της
of Agricultural Cooperatives (26 ελληνικής γαστρονομίας είναι
members), which also cultivates και τα τοπικά τυριά, όπως η φέτα
the well-known potato. The list Μυτιλήνης αλλά και η γραβιέρα
would be incomplete without Chios Νάξου (Π.Ο.Π.) από την Ένωση
Mastiha (P.D.O.) and the range of Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου
products made by its growers on (26 μέλη-συνεταιρισμούς), η οποία
the island, Kozani Krokos with its ασχολείται και με την καλλιέργεια
international consumption over της πασίγνωστης πατάτας. Από
the centuries and also the Zagora τη λίστα δεν θα μπορούσαν να
Farming Cooperative of Pilio, that λείπουν η μαστίχα Χίου (Π.Ο.Π)
is defining the greek apple story, και η ποικιλία των προϊόντων της
with its Starking Delicious vari- από τους μαστιχοπαραγωγούς
ety and is included as one of the του νησιού, ο κρόκος Κοζάνης
three model cooperatives of Eu- με τη διεθνή κατανάλωση ανά
rope. Also, the Agricaltural Co- τους αιώνες, αλλά και ο Αγροτικός
operatives' Union Aeghion (AC- Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου,
UA), that is the major company ο οποίος γράφει την ιστορία
for the processing and export of του ελληνικού μήλου με την
the famous Corinthian Raisin in ποικιλία Στάρκιν Ντελίσιους
Europe and other countries, while και συγκαταλέγεται στους τρεις
also exporting 90% of the supe- πρότυπους συνεταιρισμούς της
rior quality "VOSTIZZA P.D.O." Ευρώπης. Επίσης, με τη σειρά
της, η Παναιγιάλειος Ένωση
126 Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.), η οποία
αποτελεί την κύρια εταιρεία
επεξεργασίας και εξαγωγής της
περίφημης Κορινθιακής Σταφίδας
στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες,
ενώ εξάγει περίπου το 90% της
ανώτερης ποιότητας VOSTIZ-
ZA P.D.O.