Page 84 - 2board 27
P. 84
2board promotion
H ow does a seemingly simple dish, DEcoDinG
such as fava beans, bottle up its suc-
cess? Seek the answers in the menu
of the "Stachy" restaurant in Elefsina Hotel,
which showcases local ingredients and nat- gastronomy
ural materials of Greek cuisine in surprising
dishes. this is where you can find an auber- the imaginative dishes of the "stachy" RestauRant Reveal
gine embracing beef meatballs with parme-
san crust or sneaking into the Greek Burger all the secRets of gReek gastRonomy. | Στα ευφανταΣτα πιατα
and upgrading the whole dish. You will also του εΣτιατοριου "το Σταχυ" αποκωδικοποιουνται τα μυΣτικα τηΣ
taste the octopus served with chick-pea pu-
rée, and "Ladotyri" cheese from mytilini as a ελληνικηΣ γαΣτρονομιαΣ.
fine compliment to an exquisite salad with
rocket, melon and prosciutto. Fava beans
from Feneos,cheese from metsovo, deli- ώς καταφέρνουν κλασικές συνταγές, σερβίρεται με πουρέ ρεβιθιού και το λαδοτύρι
cious products from mytilini and messinia Π όπως το αρνάκι φούρνου, να μονοπω- Μυτιλήνης ολοκληρώνει μια εξαιρετική σαλάτα
come "quietly", yet deliciously to highlight λούν το ενδιαφέρον ανάμεσα σε μοντέρ- με ρόκα, πεπόνι και προσούτο. Η φάβα Φενεού,
well known recipes, such as linguini Frutti νες γεύσεις και πώς ένα φαινομενικά απλό πιά- το τυρί από το Μέτσοβο, γευστικοί πρωταγωνι-
di mare or the tenderloin in mustard sauce, το, όπως η φάβα, κρατά καλά κρυμμένη τη δια- στές από τη Μυτιλήνη και τη Μεσσηνία έρχονται
and creative dishes, such as the mixed av- χρονική επιτυχία του; Οι απαντήσεις βρίσκονται "αθόρυβα" αλλά λαχταριστά να υπογραμμίσουν
ocado salad and the swordfish with lemon στο μενού του εστιατορίου "Το Στάχυ", το οποίο γνωστές συνταγές, όπως το linguini θαλασσινών
sauce and caramelized vegetables. αναδεικνύει φυσικά συστατικά και τοπικά υλικά ή το ψαρονέφρι με σος μουστάρδα, καθώς και
When it's time for a dessert, the cheesecake της ελληνικής κουζίνας σε γεύσεις που εκπλήσ- ευρηματικές προτάσεις, όπως την ανάμεικτη σα-
with whole wheat biscuits and σουν. Μια επίσκεψη στο εστια- λάτα με avocado και τον ξιφία με σος λεμονιού
sour cherry, and the aromatic τόριο του ξενοδοχείου Elefsina και καραμελωμένα λαχανικά. Και όταν έρχεται η
crème brûlée with mastic of chi- Hotel αρκεί για να γευτείτε την ώρα για επιδόρπιο, το cheesecake με μπισκότο
os, both are the most savoury μελιτζάνα, που άλλοτε συνο- ολικής άλεσης και βύσσινο και η crème brûlée
proofs of the fact that, when δεύει κεφτεδάκια μόσχου με αρωματισμένη με μαστίχα Χίου αποδεικνύουν ότι,
modern Greek cuisine incor- κρούστα παρμεζάνας και άλλο- όταν η μοντέρνα ελληνική κουζίνα ενσωματώνει
porates the best of this land, τε τρυπώνει στο Greek Burger ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη,
it never fails to fascinate us. απογειώνοντάς το. Το χταπόδι δε σταματά να είναι συναρπαστική.
Info: 50 Dimitras Str., Elefsina, +30 210 5589700, www.elefsinahotel.gr
84
H ow does a seemingly simple dish, DEcoDinG
such as fava beans, bottle up its suc-
cess? Seek the answers in the menu
of the "Stachy" restaurant in Elefsina Hotel,
which showcases local ingredients and nat- gastronomy
ural materials of Greek cuisine in surprising
dishes. this is where you can find an auber- the imaginative dishes of the "stachy" RestauRant Reveal
gine embracing beef meatballs with parme-
san crust or sneaking into the Greek Burger all the secRets of gReek gastRonomy. | Στα ευφανταΣτα πιατα
and upgrading the whole dish. You will also του εΣτιατοριου "το Σταχυ" αποκωδικοποιουνται τα μυΣτικα τηΣ
taste the octopus served with chick-pea pu-
rée, and "Ladotyri" cheese from mytilini as a ελληνικηΣ γαΣτρονομιαΣ.
fine compliment to an exquisite salad with
rocket, melon and prosciutto. Fava beans
from Feneos,cheese from metsovo, deli- ώς καταφέρνουν κλασικές συνταγές, σερβίρεται με πουρέ ρεβιθιού και το λαδοτύρι
cious products from mytilini and messinia Π όπως το αρνάκι φούρνου, να μονοπω- Μυτιλήνης ολοκληρώνει μια εξαιρετική σαλάτα
come "quietly", yet deliciously to highlight λούν το ενδιαφέρον ανάμεσα σε μοντέρ- με ρόκα, πεπόνι και προσούτο. Η φάβα Φενεού,
well known recipes, such as linguini Frutti νες γεύσεις και πώς ένα φαινομενικά απλό πιά- το τυρί από το Μέτσοβο, γευστικοί πρωταγωνι-
di mare or the tenderloin in mustard sauce, το, όπως η φάβα, κρατά καλά κρυμμένη τη δια- στές από τη Μυτιλήνη και τη Μεσσηνία έρχονται
and creative dishes, such as the mixed av- χρονική επιτυχία του; Οι απαντήσεις βρίσκονται "αθόρυβα" αλλά λαχταριστά να υπογραμμίσουν
ocado salad and the swordfish with lemon στο μενού του εστιατορίου "Το Στάχυ", το οποίο γνωστές συνταγές, όπως το linguini θαλασσινών
sauce and caramelized vegetables. αναδεικνύει φυσικά συστατικά και τοπικά υλικά ή το ψαρονέφρι με σος μουστάρδα, καθώς και
When it's time for a dessert, the cheesecake της ελληνικής κουζίνας σε γεύσεις που εκπλήσ- ευρηματικές προτάσεις, όπως την ανάμεικτη σα-
with whole wheat biscuits and σουν. Μια επίσκεψη στο εστια- λάτα με avocado και τον ξιφία με σος λεμονιού
sour cherry, and the aromatic τόριο του ξενοδοχείου Elefsina και καραμελωμένα λαχανικά. Και όταν έρχεται η
crème brûlée with mastic of chi- Hotel αρκεί για να γευτείτε την ώρα για επιδόρπιο, το cheesecake με μπισκότο
os, both are the most savoury μελιτζάνα, που άλλοτε συνο- ολικής άλεσης και βύσσινο και η crème brûlée
proofs of the fact that, when δεύει κεφτεδάκια μόσχου με αρωματισμένη με μαστίχα Χίου αποδεικνύουν ότι,
modern Greek cuisine incor- κρούστα παρμεζάνας και άλλο- όταν η μοντέρνα ελληνική κουζίνα ενσωματώνει
porates the best of this land, τε τρυπώνει στο Greek Burger ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη,
it never fails to fascinate us. απογειώνοντάς το. Το χταπόδι δε σταματά να είναι συναρπαστική.
Info: 50 Dimitras Str., Elefsina, +30 210 5589700, www.elefsinahotel.gr
84