Page 67 - 2board 24

 

 

 

 

 

Page 67 - 2board 24
P. 67
Fusion temple
Rakkan, 238-240. Κifissias Ave., Kifissia, +30 210 8087941, rakkanrestaurant.gr
Enter with reverence, just like you would a contemporary rakkan (Japanese temple) with an impressive
9,000 wooden cube construction as a backdrop and a mesmerizing Far Eastern aesthetic. Υou will not have
to part with your footwear, just with your temperance, as you will not know how to resist the exceptional,
both aesthetically and gastronomically, fusion dishes on the menu. Of course, the stars of the show are none
other than the sushi creations, and more specifically the signature rolls, prepared by chef Joe Karauchi,
who has worked at some of the finest restaurants in the world, such as El Bulli, The Fat Duck and Morimoto
New York. Reservations are necessary, many days in advance. | Μπείτε ευλαβικά, όπως αρμόζει σε ένα
σύγχρονο rakkan (ιαπωνικό ναό) με μία εκπληκτική κατασκευή από 9.000 ξύλινους κύβους, που παραπέ-
μπουν στη Άπω Ανατολή. Δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείτε τα παπούτσια σας, μόνο την εγκράτειά σας, για
να εντρυφήσετε στα άψογα αισθητικά και γαστρονομικά fusion πιάτα του μενού. Ο σταρ εδώ, βέβαια, είναι οι Updated tastes
επιλογές σε sushi και συγκεκριμένα τα μοναδικά signature rolls του chef Joe Kurauchi, που έχει θητεύσει 310 Kifissias st., Psychiko,
στα κορυφαία El Bulli, The Fat Duck και Morimoto New York. Κράτηση απαραίτητη, πολλές μέρες νωρίτερα. +30 210 6710688, 310street.gr
Definitely a hangout where you can never
order from memory – just when you think
you have tried everything on the menu -
the pork schnitzel or the fried chicken in
parmesan crust being among our favourites
- the inspired additions never fail to surprise
or impress. During your next visit you
should go for the buffalo burger, prepared
from Greek water buffalo meat reared near
Lake Kerkini, the Ω3 burger with salmon
fillet and the mini buns with xinomizithra
cheese to start. True meat lovers should
opt for the tagliata, and the fresh Italian
salsiccia (sausage), either as an appetizer or
pizza topping. Finally, ask the bartender to
prepare you a special cocktail to accompany
your chocolate-orange souffle served with
dark chocolate ice cream.
Είναι σίγουρα το μόνο στέκι, όπου δεν
μπορείτε να παραγγείλετε από μνήμης. Κι
αυτό γιατί ενώ κάθε φορά πιστεύετε ότι έχετε
δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα -με αδυναμία
στο σνίτσελ από χοιρινό φιλέτο και στις
τραγανές μπουκιές κοτόπουλου σε κρούστα
παρμεζάνας-, οι εμπνευσμένες προσθήκες
στο μενού καταφέρνουν και πάλι να σας
εκπλήξουν. Για του λόγου του αληθές,
δοκιμάστε το Buffalo burger από ελληνικά
νεροβούβαβαλα που εκτρέφονται στη λίμνη
Κερκίνη, το Ω3 burger από φιλέτο σολομού,
μίνι τυροκουλούρες με ξινομυζήθρα για την
όρεξη κι αν είστε γνήσιος meat lover, την
tagliata και το φρέσκο ιταλικό λουκάνικο
Follow the Food trail to discover all that this salsiccia ως ορεκτικό ή πάνω στην πίτσα.
Στο τέλος, προκαλέστε τον bartender να
eclectic city has to oFFer | oi γέύσΤικέσ διαδρομέσ σας φτιάξει ένα ξεχωριστό cocktail, για να
συνοδεύσετε το σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι
Τησ πολησ αποκαλύπΤούν Την πολύμορφια Τησ. με παγωτό bitter σοκολάτας.


TASTE EDITORS: VIVI VOURTSA, LISA KARANASOPOULOU Ergon, 125 Charilaou Trikoupi st., Nea Erithrea, tel.: +30 210 6200821

Greek essence


Memories of their grandfather’s grocery store in Thessaloniki have been brought to life with a
modern take on the shelves of this attractive restaurant-deli. The grandsons Thomas and Gior-
gos Douzis bring their vision to the capital following Ergon’s enormous success in Chalkidiki,
Rhodes, Skiathos and Mykonos. Before taking home goodies such as Prespes rice and roe
from Missolonghi, taste them in the imaginative recipes of star chef Dimitris Skarmoutsos.
Οι αναμνήσεις από το παντοπωλείο του παππού στη Θεσσαλονίκη ζωντανεύουν στο εστιατόριο-
μπακάλικο, που δημιούργησαν τα αδέρφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης στην πρωτεύουσα, μετά
την επιτυχία στη Χαλκιδική, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και τη Μύκονο. Στα ράφια και τα καφάσια του θα
βρούμε λαχταριστά τοπικά προϊόντα, όπως ρύζι Πρεσπών και αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Προ-
τού όμως πάρουμε τους θησαυρούς για να πειραματιστούμε στην κουζίνα μας, θα τους γευτού-
με σε ευφάνταστες συνταγές του star chef Δημήτρη Σκαρμούτσου. Κι έπεται gourmet συνέχεια.

67
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72