Page 118 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 118 - teyxos_13
P. 118
1. Since 1973, Mediterra winery
in Iraklion produces some of the
finest wines of Crete, distributed
to 25 countries. | To Οινοποιείο
Mediterra παράγει από το
1973 μερικά από τα καλύτερα
κρασιά της Κρήτης, τα οποία
διανέμονται σε 25 χώρες.
2. Avli Creative Cuisine is
hosted in a Venetian mansion
dating back to 1600. | Σε ένα
βενετσιάνικο αρχοντικό του 1600
το εστιατόριο Creative Cuisine
του ξενοδοχείου Avli μάς βάζει
σε γαστρονομικές περιπέτειες.

Elounda
Calypso

Just like the mythical nymph who Cretan cuisine at one of the 1 Τα χόρτα είναι πεντανόστιμα. Mediterra Wines (1), Avli Creative Cuisine (1), Kapsaliana Village (1), Lato Hotel (1), Peninsula (1)
seduced Odysseus and kept him country’s finest restaurants, which Το εστιατόριο έχει βραβευθεί με
by her side for seven years, the this year enriched its reputation Rethymno Χρυσό Σκούφο.
restaurant captivates its guests. with a «Toque d’ Or» award. Alekos
The awe-inspiring view and This distinction is particularly -Armeni, Rethymno, ΤEL.: 28310 41185
sophisticated ambience complement important, as the Toque d’Or Housed in a traditional kafeneio,
this unique gastronomic experience, awards are the driving force behind Alekos is one of Crete’s most Irakleio
so masterfully orchestrated by chef the emerging Greek gourmet distinctive tavernas. With a menu Nikos Marazakis
Alexandros Tsiotinis in a menu culinary landscape, as witnessed based on “borrowed” recipes from
that expresses the allure of the in all international guides. The sea Cretan grandmothers and the This cult taverna, located in the
Mediterranean. One of Calypso’s bass served with an herby, citrus talent of Ms. Vangelio, who has village of Skalani, is renowned for
highlights is its wine cellar, which sauce and Cretan olive oil is divine. been cooking here for 18 years, its exceptional take on authentic
features an wide collection of Greek Με τον σεφ Αντώνη Πετρέλη να Alekos is tradition on a plate. It Cretan recipes. Delicious lamb
wines and vintage labels. κρατά τα ηνία για πολλά χρόνια, does not even have a menu – all stifado, dolmades wrapped in silky
Όπως η μυθική νύμφη το εστιατόριο Old Mill προσφέρει you need to do is choose your vine leaves and goat cooked in
αποπλάνησε τον Οδυσσέα και υψηλής ποιότητας γαστρονομικές drink, and the rest is taken care tomato sauce, are just the prelude
τον κράτησε κοντά της για επτά απολαύσεις, μέσα σε έναν of. Horta (boiled greens) have to the grand finale: the inimitable
χρόνια, έτσι και το εστιατόριο πληθωρικό κήπο δίπλα στη never tasted so good. In fact, gamopilafo (wedding pilaf) made
αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες θάλασσα. Γευθείτε κρητική κουζίνα the restaurant has received the with lamb, chicken, rice, lemon
του. Η συγκλονιστική θέα και σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια prestigious Toque d’Or award for and staka butter. With over 30
το εκλεπτυσμένο περιβάλλον της χώρας, που φέτος δικαίωσε the past four years. years of experience, this family
συνοδεύουν τη γαστρονομική περαιτέρω τη φήμη του με ένα Με συνταγές δανεισμένες από takes its food very seriously.
εμπειρία, που δεξιοτεχνικά «Χρυσό Σκούφο». Το λαβράκι με τις κρητικές γιαγιάδες και το Στο χωριό Σκαλάνι η ταβέρνα
ενορχηστρώνει ο σεφ Αλέξανδρος αρωματική σος κίτρου και κρητικό ταλέντο της κυρα-Βαγγελιώς, αυτή είναι γνωστή για τις
Τσιοτίνης, σε ένα μενού που ελαιόλαδο είναι θεσπέσιο. που μαγειρεύει εδώ 18 χρόνια, αυθεντικές κρητικές συνταγές
συνοψίζει τη γοητεία της ο Αλέκος είναι παράδοση στο της, όπως το αρνί στιφάδο,
Μεσογείου. Στα highlights, η -Elounda Mare Hotel, Elounda, πιάτο. Δεν έχει μένου, εσείς απλά τους αμπελοντολμάδες, τη γίδα
εκτενής συλλογή από ελληνικά παραγγέλνετε τα ποτά σας και τα κοκκινιστή, που προετοιμάζουν
κρασιά και vintage ετικέτες. ΤEL.: 28410 68200 υπόλοιπα τα αφήνετε πάνω τους. για το μεγάλο φινάλε: το τρομερό
γαμοπίλαφο με αρνί, κοτόπουλο,
-Eloundα Peninsula, Elounda, ρύζι, λεμόνι και στακοβούτυρο.
ΤEL.: 28410 68250 Με περισσότερα από 30 χρόνια
πείρας αυτή η οικογένεια δεν
Elounda αστειεύεται με το καλό φαγητό.
Old Mill
-Skalani, Irakleio, ΤEL.: 2810 731435
With chef Andonis Petrelis at
its helm for many years, the Old
Mill restaurant offers world-
class gastronomic delights set in
a lush garden by the sea. Enjoy

Old Mill offers world-class
gastronomic delights set in
a lush garden by the sea

118
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123