Page 61 - teyxos_13
P. 61
στάλλινα νερά της παραλίας του Αγ. Σώστη. Το μεσημεράκι, η μυ-
ρωδιά από λαχταριστά φρέσκα ψάρια με τραβάει στην Kiki πά-
νω από την παραλία. Επιστροφή στην πόλη, για καφέ στην Αίγλη
και μια βόλτα στα μαγαζιά. Η ώρα περνάει γρήγορα και βιάζομαι
να φτάσω στο Scarpa στη Μικρή Βενετία για να προλάβω το ηλιο-
βασίλεμα. Έπειτα επιστρέφω στη Λάκα, με προορισμό το Bakalο
(22890 78121) όπου σερβίρουν αγαπημένα σπιτικά πιάτα (μουσα-
κά, μπακαλιάρο σκορδαλιά και σιμιγδαλένιο χαλβά) σε περιβάλλον
που παραπέμπει στα 50s με σύγχρονες πινελιές. Τελευταίος σταθ-
μός, το Jackie O’ (22890 79167) για disco μέχρι τελικής πτώσης.

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑίναι εννιά το πρωί και βρίσκομαι με καπέλο, μακρύ παντελό-

νι και αθλητικά στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου από όπου ξεκι-

E νά το καραβάκι για Δήλο (€15 μετ’ επιστροφής). Πληρώνω το

εισιτήριο (€5) και μπαίνω στον αρχαιολογικό χώρο για να περιπλανη-
θώ στην Αγορά των Κομπεταλιαστών και τη Στοά του Φιλίππου, στην
Αγορά των Δηλίων, το Ιερό του Απόλλωνα και το Άνδηρο των Λεό-
ντων. Πίσω στη Μύκονο, περνάω για μια βουτιά στον απάνεμο Αϊ-Γιάν-
νη με θέα στη Δήλο. Λίγο αργότερα βρίσκομαι στον Ορνό για να δοκι-
μάσω τις δημιουργίες του Άρη Τσανακλίδη στην Kuzina (22890 26434).
Το απόγευμα κατεβαίνω στην πόλη και περνάω πρώτα από την Γκαλερί
Kapopoulos Fine Arts (22890 27005), όπου μέχρι τις 25 Ιουλίου παρου-
σιάζεται ατομική έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου. Η βραδιά ολο-
κληρώνεται στο Sale & Pepe (22890 24207) με τις γκουρμέ βορειοϊταλι-
κές γεύσεις και 350 ετικέτες κρασιού. Μόνο που σήμερα πρόλαβε πάλι
άλλος το μοναδικό private τραπέζι στο κελάρι με το ξύλινο wine bar.

Η Μύκονος είναι ένα εκρηκτικό ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑυσάει και είναι ό,τι πρέπει για windsurf στον Καλαφάτη της
κοκτέιλ πάθους, ιστορίας και
ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς Αγίας Άννας, την ιδανική για θαλάσσια σπορ παραλία της

From top: The graceful Φ Μυκόνου. Τα σπορ όμως ανοίγουν την όρεξη κι έτσι το με-
coexistence of elegant
design elements and σημέρι σπεύδω στο design εστιατόριο του Mykonos Grace (Άγ. Στέφα-
an exciting gastronomic νος, 22890 20000, mykonosgrace.com), όπου με έχουν καλέσει για γεύ-
experience places μα. Επιστρέφω στο ξενοδοχείο μου, το Κamari, για να φρεσκαριστώ
Mykonos Grace Hotel’s και να χαλαρώσω στην πισίνα. Μόλις δύσει ο ήλιος, μπαίνω στο αυτο-
restaurant among κίνητο με προορισμό το εστιατόριο του Bill & Coo (22890 26292, bill-
the island’s best kept coo-hotel.com), όπου ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος παρουσιάζει πιάτα
secrets - The Terrace of δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με ολόφρεσκα βιολογικά προϊό-
the Lions in Delos ντα του νησιού. Κάποια βράδια μαγειρεύουν και σπουδαίοι guest chefs,
Από πάνω: Το εστιατόριο όπως ο Γιώργος Στυλιανουδάκης από το ΝΟΜΑ.
του Mykonos Grace
είναι το best kept secret ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑκολουθώ το μονοπατάκι από τον Πλατύ Γιαλό που οδη-
του νησιού, χάρη στον
συναρπαστικό συνδυασμό γεί στο Paradise, με την ομώνυμη παραλία ήδη γεμάτη
εντυπωσιακού design και
εκλεπτυσμένων γεύσεων. Α από κόσμο. Δεν ανακηρύχθηκε τυχαία μία από τις πιο σέ-
- Το Άνδηρο των Λεόντων ξι παραλίες στον κόσμο από το περιοδικό Forbes. Γίνομαι ένα με
στη Δήλο
τον κόσμο που χορεύει έξαλλα όλο το μεσημέρι και πίνει κοκτέ-

ιλ στο Tropicana Beach Bar (22890 23582). Το βράδυ περνάω απ’

το ολοκαίνουργιο Catari (22890 78571) για παραδοσιακά ζυμαρικά

DIRECT FLIGHTS και εμπνευσμένα cocktails σε μια πολύχρωμη αυλή που παραπέ-
AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
μπει σε νότια Ιταλία. Τα μεσάνυχτα με βρίσκουν στα Άστρα (22890
Aegean Airlines Tel. +30 801 1120000,
+30 210 6261000, www.aegeanair.com 24767) το γνωστό μπαρ από όπου αποχαιρετώ το νησί, μια και αύ-
Olympic Air Tel. +30 210 35 50 500, +30 801
801 0101, www.olympicair.com ριο πετάω πάλι για Αθήνα. ΑΝΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Best time to visit: July-August | Ιδανική περίοδος: Ιούλιος-Αύγουστος
Travel info: mykonos.gr/ and travel-to-mykonos.com

61
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66