Page 62 - 2board35
P. 62
Winewise What will impress you in the Papayannakos COURTESY OF STAVROPOULOU ARCHITECTS
Winery is the architectural design of Elena
A BIOCLIMATIC ARCHITECTURAL JEWEL INVITES YOU TO Stavropoulou of the Stavropoulou Architects
TASTE ITS 11 MULTIΑWARDED LABELS. | ΈΝΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΌ οffice, which is focused on sustainable
ΚΌΣΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΊ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΣΕΤΕ ΤΙΣ buildings. She shared the same vision
11 ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΈΝΕΣ OINIKEΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΤΟΥ. with the third generation wine maker,
Vasilis Papayannakos, who continues the
62 family tradition using innovative methods.
The concept alludes to the local Mesogia
architecture and the design followed the
climatic facts, the lay of the land and the
orientation of the lot. This cooperation led to
the creation of a totally modern bioclimatic
winery, open to visitors, with pneumatic
presses, stainless vats and thermally controlled
fermentation, with an award from the
Greek Architectural Institute. | Aυτό που
θα σας εντυπωσιάσει στο Οινοποιείο
Παπαγιαννάκου είναι το αρχιτεκτονικό
σχέδιο της Έλενας Σταυροπούλου (από το
γραφείο Stavropoulou Architects), το οποίο
προσανατολίζεται στα βιώσιμα κτίρια.
Το ίδιο όραμα μοιράστηκε με τον τρίτης
γενιάς οινοποιό, Βασίλη Παπαγιαννάκο,
ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή
παράδοση εφαρμόζοντας πρωτοποριακές
μεθόδους. Η πρόταση παραπέμπει στην
τοπική αρχιτεκτονική των Μεσογείων και ο
σχεδιασμός ακολούθησε τα κλιματολογικά
δεδομένα, την τοπογραφία και τον
προσανατολισμό του οικοπέδου. Αυτή
η συνεργασία οδήγησε στη δημιουργία
ενός υπερσύγχρονου, επισκέψιμου,
βιοκλιματικού οινοποιείου, με πνευματικά
πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές και
θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, βραβευμένο
από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.
(papagiannakos.gr)
Winery is the architectural design of Elena
A BIOCLIMATIC ARCHITECTURAL JEWEL INVITES YOU TO Stavropoulou of the Stavropoulou Architects
TASTE ITS 11 MULTIΑWARDED LABELS. | ΈΝΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΌ οffice, which is focused on sustainable
ΚΌΣΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΊ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΣΕΤΕ ΤΙΣ buildings. She shared the same vision
11 ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΈΝΕΣ OINIKEΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ ΤΟΥ. with the third generation wine maker,
Vasilis Papayannakos, who continues the
62 family tradition using innovative methods.
The concept alludes to the local Mesogia
architecture and the design followed the
climatic facts, the lay of the land and the
orientation of the lot. This cooperation led to
the creation of a totally modern bioclimatic
winery, open to visitors, with pneumatic
presses, stainless vats and thermally controlled
fermentation, with an award from the
Greek Architectural Institute. | Aυτό που
θα σας εντυπωσιάσει στο Οινοποιείο
Παπαγιαννάκου είναι το αρχιτεκτονικό
σχέδιο της Έλενας Σταυροπούλου (από το
γραφείο Stavropoulou Architects), το οποίο
προσανατολίζεται στα βιώσιμα κτίρια.
Το ίδιο όραμα μοιράστηκε με τον τρίτης
γενιάς οινοποιό, Βασίλη Παπαγιαννάκο,
ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή
παράδοση εφαρμόζοντας πρωτοποριακές
μεθόδους. Η πρόταση παραπέμπει στην
τοπική αρχιτεκτονική των Μεσογείων και ο
σχεδιασμός ακολούθησε τα κλιματολογικά
δεδομένα, την τοπογραφία και τον
προσανατολισμό του οικοπέδου. Αυτή
η συνεργασία οδήγησε στη δημιουργία
ενός υπερσύγχρονου, επισκέψιμου,
βιοκλιματικού οινοποιείου, με πνευματικά
πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές και
θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, βραβευμένο
από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.
(papagiannakos.gr)