Page 187 - 2board34 low

 

 

 

 

 

Page 187 - 2board34 low
P. 187
New Food Science

“The inspiration for the two provocative dishes on this
year’s menu is Mykonos itself, and its wild parties. It is
essentially a satire, a wink of sorts. Naturally they are
normal dishes, Greek to the core, made with the finest
ingredients,” says Athinagoras Kostakos. Kostakos is part
of a generation of chefs who experiment with extreme
gastronomy, pushing the boundaries of their creativity.
However, he insists that his secret ingredients are a...
common secret: “Actually, it is nothing more than salt,

pepper and a lot of love”.
«Η έμπνευση για τα δύο προκλητικά πιάτα του
φετινού μενού είναι η Μύκονος και τα ξέφρενα
πάρτι. Είναι ουσιαστικά μια σάτιρα, ένα κλείσιμο
ματιού. Φυσικά είναι κανονικά πιάτα, ελληνικότατα,
φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά» λέει ο Αθηναγόρας
Κωστάκος. Ανήσυχος και ανατρεπτικός, ανήκει στη
γενιά των σεφ που πειραματίζονται ακραία με τη
γαστρονομία και πιέζουν τα δημιουργικά τους όρια.
Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει πως τα μυστικά συστατικά
είναι γνωστά από... καταβολής μαγειρικής: «Στην
πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από

αλάτι, πιπέρι και πολλή αγάπη».

Meat

"NO ONE KNOWS MEAT BETTER THAN DRAKOULIS".
"ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΎΛΗ".

Fish

"I WORK WITH THE LOCAL FISHING BOATS WHO ALWAYS GET ME WHAT I NEED".
" ΣΥΝΕΡΓΆΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΆ ΨΑΡΟΚΆΙΚΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΡΊΣΚΟΥΝ ΠΆΝΤΑ Ό,ΤΙ ΧΡΕΙΆΖΟΜΑΙ".

Vegetables

"IN KSIDAKIS’ GARDEN I FIND THE TASTIEST, ORGANIC INGREDIENTS. ALSO, I’VE GOT LOCAL SUPPLIERS
FROM NAXOS AND TINOS". | "ΣΤΟΝ ΚΉΠΟ ΞΥΔΆΚΗ ΒΡΊΣΚΩ ΝΌΣΤΙΜΕΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΈΣ ΠΡΏΤΕΣ ΎΛΕΣ. ΈΧΩ ΚΑΙ

ΝΤΌΠΙΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΑΠΌ ΤΗ ΝΆΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΉΝΟ".

Knives

"THE BEST KNIVES ARE THE JAPANESE KAI". | "ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΜΑΧΑΊΡΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΓΙΑΠΩΝΈΖΙΚΑ KAI".

Plates

"I’VE GOT A WEAKNESS FOR PORDAMSA AND THE HAND MADE ONES THAT I ORDER FROM MARIZA
FROM FOKOS". | "ΈΧΩ ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΣΤΑ PORDAMSA ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΊΗΤΑ ΠΙΆΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΤΙΆΧΝΕΙ ΚΑΤΆ

ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ Η ΜΑΡΊΖΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΩΚΌ".

187
   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192