Page 70 - 2board40

 

 

 

 

 

Page 70 - 2board40
P. 70
F E B -A PR 2018 AROUND THE WORLD

SAN SEBASTIAN ‣T H E STA R
SPAIN

TRDHEEESSTTIO*NATION Words ARZAK
by
*RESTAURANTE ARZAK Ileana Serafeimaki CHEF JUAN MARI ARZAK

70 IN THE SKY OF SAN |
SEBASTIAN REIGNS A
CONSTELLATION OF Seventeen stars, shared among ten
MICHELIN STARS. AN restaurants make Donostia, the Basque
ABSOLUTE MUST FOR YOUR name for San Sebastian, a veritable
BUCKET LIST! gastronomic paradise. Three of those
ΣΤΟΝ ΟΥ ΡΑ ΝΌ ΤΟΥ ΣΑ Ν stars adorn Arzak, a restaurant created
ΣΕΜΠΑΣΤΙΆΝ ΒΑΣΙΛΕΎΕΙ Ο by the now legendary Juan Mari Arzak.
ΑΣΤΕΡΙΣΜΌΣ ΤΩΝ MICHELIN. In the early 1970s he first opened it
ΑΝ ΚΆΠΟΙΟΣ ΦΤΙΆΞΕΙ ΤΗΝ as a small family tavern; since then
BUC K ET L I ST Τ ΟΥ, Κ Α ΛΌ ΘΑ its fame has reached vertiginous
ΉΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΆΒΕΙ heights, with devoted diners willing
ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΏΤΑ! to wait up to four months to book a
table. Today, with his daughter Elena,
he continues to captivate his guests’
taste buds, confirming that Arzak
is nothing less than the absolute
gastronomic destination. | Δεκαεπτά
αστέρια, μοιρασμένα σε περίπου δέκα
εστιατόρια, κάνουν την Ντονόστια,
το Σαν Σεμπαστιάν των Βάσκων, έναν
γαστρονομικό παράδεισο. Τρία από
αυτά στολίζουν το εστιατόριο Arzak,
δημιούργημα του μυθικού πλέον
Juan Mari Arzak. Αρχές του 1970, το
ξεκίνησε σαν μια μικρή οικογενειακή
ταβέρνα, για να το φτάσει στην
κορυφή, με φανατικούς οπαδούς
που περιμένουν ακόμη και τέσσερις
μήνες για να περάσουν τις πόρτες
του. Σήμερα, με την κόρη του Έλενα,
εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τους
γευστικούς κάλυκες των επισκεπτών
του κάνοντάς το τον απόλυτο
γαστρονομικό προορισμό.
   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75