Page 42 - 2board39

 

 

 

 

 

Page 42 - 2board39
P. 42
A day at Blé
24 HOURS ARE NOT ENOUGH TO INDULGE IN ALL ITS PREMIUM TASTES | 24 ΏΡΕΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΈΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΆΣΕΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΈΣ ΓΕΎΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Τ he day in Thessaloniki starts with the aroma of 60 different freshly Η μέρα στη Θεσσαλονίκη ξεκινά με το άρωμα από τα 60 διαφορετι-
baked breads, Blé’s trademark, as is its unique wood oven, the κά φρεσκοψημένα ψωμιά, το σήμα κατατεθέν του Blé, όπως και
tallest in the world, with a height of 12 meters and a monolith ο μοναδικός ξυλόφουρνός του, ο ψηλότερος στον κόσμο, με ύψος
shape. Made from seven different natural yeasts, its breads are 12 μ. και σχήμα μονόλιθου. Φτιαγμένα από 7 διαφορετικά φυσικά
the daily basis of a healthy breakfast: from Agerinos to Pinakoti, based on προζύμια, τα ψωμιά του είναι η καθημερινή βάση για ένα υγιεινό πρωινό: από

Mount Athos recipe, to muesli from rye, nuts and dried fruit. Then comes το Αγερινό και την Πινακωτή Αγίου Όρους, μέχρι το μούσλι από σίκαλη, ξηρούς

a break for exceptional coffee from Blé’s exclusive blends, that are made καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Ακολουθεί ένα διάλειμμα για εξαιρετικό κα-

from 100% Arabica beans and are roasted here, accompanied by Macedonian φέ από τα αποκλειστικά χαρμάνια του Blé που φτιάχνονται από κόκκους 100%

peasant pies with organically cultured greens, from the large variety that Αrabica και καβουρδίζονται εδώ, συνοδεία με μακεδονίτικες χωριάτικες πίτες με

includes Cretan delicacies (shepherd’s pie with apaki, xinomyzithra and χόρτα φυσικής καλλιέργειας από τη μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει και κρη-

lychnarakia). Lunch finds you at the award-winning bakery again, in the τικά εδέσματα (σφακιανή βοσκόπιτα με απάκι, ξινομυζήθρα και λυχναράκια). Το

renovated neoclassical building on the pedestrian street of Aghia Sophia. μεσημέρι σάς βρίσκει και πάλι στο βραβευμένο φούρνο στο διατηρητέο νεο-

It’s time for a small snack with focaccias, pizzas and sandwiches or κλασικό στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Eίναι η ώρα για ένα μικρό σνακ

for a delicious Mediterranean cuisine meal with cold salads from με φοκάτσιες, πίτσες και σάντουιτς ή για ένα πεντανόστιμο γεύμα μεσο-

seasonal fresh vegetables and hot dishes cooked with excellent γειακής κουζίνας με κρύες σαλάτες από φρέσκα λαχανικά εποχής και ζε-

extra virgin olive oil. After lunch, what’s better than a dessert? Even στά πιάτα μαγειρεμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μετά το γεύμα,

if you can’t resist the best sellers, profiterole and cakes from three τι καλύτερο από ένα γλυκό; Αν και δεν θα αντισταθείτε στα best sellers, το

varieties of Belgian chocolate, try the tiramisu and the chocolates. προφιτερόλ και τις πάστες από τριών ειδών βελγική σοκολάτα, δοκιμάστε το

In any case, in the specially designed espresso bar, the afternoon τιραμισού και τις σοκολάτες. Άλλωστε, στο ειδικά διαμορφωμένο espresso

coffee is always accompanied by a sweet, while you’re admiring bar, ο απογευματινός καφές συνοδεύεται πάντα με ένα γλύκισμα, ενώ θαυ-

the space’s design, which hosts art works and μάζετε το design του χώρου που φιλοξενεί εικαστικά

decorations like a gallery-boulangerie. Eventually, INFO: 19 Aghias Sofias Str., Thessaloniki, έργα και διακοσμήσεις σαν μια γκαλερί-μπουλαν-
night falls with an ice cream or dessert after your ζερί. Και κάπως έτσι, φτάνει το βράδυ με παγωτό ή

supper. Always at Blé! +30 2310 231200 blethessaloniki γλυκό μετά το δείπνο σας. Πάντα στο Ble!

42
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47